České Pivní Forum

Ve dnech 28. až 30. ledna 2020 se naši pedagogové a vybraní žáci oboru Sladovník – Pivovarník zúčastnili Českého Pivního Fora v Kongresovém centru Praha.

Během tří dnů se konala řada přednášek, např. o craft pivech a pivovarech, lambicu a dalších pivních stylech. Spoluautor Petr Basař představil čtyřjazyčný Pivovarský a sladařský slovník, který je možno zakoupit ve Výzkumném ústavu pivovarském a sladařském. O pivním sommeliérství hovořil pivní sommeliér a autor publikace o pivu Pavel Borowiec. Představeny byly odrůdy chmele z Nového Zélandu.

Kromě piva se přednášky zabývaly např. i designem obalů, tvorbou etiket a dalších záležitostí souvisejících s propagací, prodejem piva a zákonitostmi pivního trhu.

Zajímavá byla praktická ukázka rozpoznávání cizích vůní a chutí. Sady s příchutěmi představil Boris Gadzov, marketingový ředitel společnosti FlavorActiv.

Součástí akce byly také prezentace firem, které nabízejí strojní zařízení (křemelinová a membránová filtrace) a laboratorní přístroje (analyzátory) pro pivovary, suroviny, sanitační prostředky.

Ing. J. Camprová, Mgr. F. Sajdl